Om vår kursverksamhet

Om vår kursverksamhet

Att gå kurs är ett ypperligt sätt för dig som hundförare att lära dig mer om hundsporter och hur du tränar din hund. Du får utveckla samspelet mellan dig och din hund och träffa flera andra hundintresserade ungdomar i din ålder.

Kurstyper

Vi erbjuder kurser i bl.a. rallylydnad, agility, lydnad, spår, allmänlydnad och freestyle. Våra kurser delas upp i två olika kategorier, flertillfälleskurser och prova-på-dagar. Vid flertillfälleskurser leds kursen av en utbildad och auktoriserad instruktör som antingen är medlem eller är inhyrd utifrån. Det brukar också finnas en hjälpinstruktör som är väl insatt i kursens ämne. Våra prova-på-dagar leds oftast av någon ur styrelsen som är väl insatt. Prova-på-dagarnas struktur gör att det är lätt att få en inblick i vad hundsporten går ut på för att sedan vidareutvecklas i en flertillfälleskurs av instruktör.

Var hittar jag kurser att anmäla mig till och hur gör jag?

Kolla in under menyn och tryck på Aktuella kurser för att se vilka kurser som går just nu. Du anmäler dig genom att fylla i formuläret under fliken Kursanmälan, eller skickar ett mejl till stockholmshu@gmail.com där anmälan ska innehålla namn på dig (deltagare), adress, telefonnummer till deltagare och målsman om du är under 18 år, hundens namn, födelseår och ras samt om du behöver specialkost i de fall vi bjuder på mat eller fika. När du fått ett mejl som bekräftar din anmälan vill vi att du betalar in anmälningsavgiften till vårt bankgironummer 629-8384 (betalningsmottagare Stockholms Hundungdom).

Detta förväntar vi oss av dig

Vi reserverar en plats åt dig så fort vi fått in din anmälan, men vi förbehåller oss rätten att ge din plats åt en reserv om vi inte fått din betalning senast 7 dagar innan kursstart.

Vid kursanmälan ska klubbtillhörighet meddelas och där en extra avgift på 50 kr tas ut om du inte är medlem hos oss. Avgiften ska betalas in i samband med kursanmälan. Vid avanmälan senare än en vecka innan kursstart återfås anmälningsavgiften endast med uppvisade av sjukintyg/veterinärintyg.

Vid för många anmälda till en kurs har medlemmar i Stockholms Hundungdom som är mellan 6-25 år förtur.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser med färre än 4 anmälda deltagare. Givetvis återbetalas hela kursavgiften.

Varmt välkommen på kurs!